Väznený producent Weinstein je po operácii srdca, no mimo ohrozenia života

Bývalý hollywoodsky producent Harvey Weinstein sa po pondelňajšej urgentnej operácii srdca zotavuje a je mimo ohrozenia života, uviedol v utorok jeho hovorca Juda Engelmayer.

Bývalý filmový producent Harvey Weinstein. Foto: TASR/AP Bývalý filmový producent Harvey Weinstein. Foto: TASR/AP

Väznený 72-ročný Harvey Weinstein teraz v nemocnici odpočíva a je zoslabnutý. Hospitalizovali ho v noci z nedele na pondelok po tom, čo v newyorskej väznici pocítil bolesť v hrudníku.

Tento týždeň ho čakalo ďalšie súdne pojednávanie. Prokurátori predložili porote dôkazy, na základe ktorých môžu byť voči nemu vznesené nové obvinenia zo sexuálnych trestných činov, uviedla televízia. Weinstein všetky obvinenia popiera.

Weinsteina odsúdili v USA vo februári 2023 za znásilnenie a sexuálne delikty na 16 rokov väzenia. Po zrušenom rozsudku vynesenom v roku 2020 vo väzbe v New Yorku očakáva obnovené súdne konanie.

Bývalý producent má cukrovku, vysoký krvný tlak, degeneratívne ochorenie chrbtice – stenózu, tekutinu v srdci i v pľúcach a nedávno mu potvrdili covid a dvojitý zápal pľúc, uvádza sa vo vyhlásení jeho právnych zástupcov.

(tasr, afp)