Kolíková: Moje odvolanie a odvolávanie Šimečku majú spoločné vymyslené dôvody

Poslankyňa za SaS Mária Kolíková pri voľbe predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu Slovenskej informačnej služby (SIS) považuje za podstatné, aby opozícia ostala jednotná a neskočila na hru koalície.

Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS) počas rokovania mimoriadnej 79. schôdze parlamentu SR k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde 8. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann Mária Kolíková (SaS) Foto: Martin Baumann/TASR

Kolíková, ktorá bola z funkcie predsedu spomínaného výboru odvolaná, je do funkcie opätovne navrhnutá ako kandidátka.

Trvá na tom, že bola odvolaná z vymyslených dôvodov len preto, že si robila svoju prácu, kontrolovala SIS a poukázala na „hanebný a škandalózny“ spôsob, akým sa Pavol Gašpar stal šéfom tajnej služby. „Navrhnúť iného kandidáta by znamenalo, že opozícia pristúpila na ich hru a koalícia môže kádrovať opozíciu,“ povedala s tým, že opozícia musí preto vyslať jednoznačný signál.

Exministerka spravodlivosti uviedla, že jej odvolanie má s odvolávaním Michala Šimečku spoločné to, že v oboch prípadoch ide o vymyslené dôvody a logické nezmysly, ktoré slúžia na to, aby poškodili predstaviteľov opozície.

Cieľom je podľa nej prekryť vlastné konflikty záujmov koalície a odviesť tému inde.

Divadlo v parlamente, ktoré predvádza koalícia v súvislosti s odvolávaním opozičného lídra Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu, podľa straníckeho poslanca Juraja Krúpu dokazuje, že táto koalícia ide po vzore Komunistickej strany Československa kádrovať opozičných politikov.

(sita)