Zomrel brat Michaela Jacksona a člen skupiny The Jackson 5

Americký hudobník Tito Jackson mal 70 rokov.

GXkZbyLWQAAYUPA Tito Jackson. Foto: X

„S ťažkým srdcom oznamujeme, že náš milovaný otec, člen Rokenrolovej siene slávy, Tito Jackson už viac nie je s nami. Sme zaskočení, smutní a zlomení. Náš otec bol úžasný človek, ktorý sa staral o tom, aby sa mal každý dobre,“ oznámili spevákovi synovia TJ, Taj a Taryll v nedeľu večer na sociálnej sieti Instagram.        

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 3T (@3tworld)

Kapelu The Jackson 5 tvorili piati bratia Jackie, Tito, Jermain, Marlon a Michael. Skupina vyprodukovala v 70. rokoch minulého storočia viacero hitov ako ABC, I Want You Back a I’ll Be There. V roku 1997 bola uvedená do Rokenrolovej siene slávy.        

Tito bol sprievodným vokalistom skupiny a hral na gitaru. Jeho bratia začali neskôr sólové kariéry, najznámejší Michael sa stal celosvetovou hviezdou s množstvom hitov a neskôr získal prezývku kráľ popu.        

Toriano Adaryll „Tito“ Jackson sa narodil 15. októbra 1953 ako tretí z deviatich súrodencov. Jacksonovci sú známou hudobníckou rodinou a okrem jeho bratov sa preslávila aj speváčka Janet Jacksonová.        

Tito sa vydal na sólovú kariéru ako posledný spomedzi súrodencov. Jeho debut Tito Time vyšiel až v roku 2016 a Tito uviedol, že sa zámerne nevenoval vlastnej sólovej kariére, pretože uprednostnil starostlivosť o svojich troch synom. Tí založili svoju vlastnú hudobnú skupinu T3.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac