Za bývanie v novostavbe sme ochotní platiť viac. Niektoré byty vyjdú mesačne vyše 400 eur

Kúpa bytu alebo domu je veľká vec nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť, aby ste sa vyhli kúpe mačky vo vreci.

Modern apartment building in sunny day. Exterior, residential house facade. Residential area with modern, new and stylish living block of flats.

Situácia na realitnom trhu je skutočne zaujímavá. Predávajúci si nedávno konečne vydýchli, keď sa podľa posledných dát Štatistického úradu ceny nehnuteľností opäť pohli nahor. Kupujúcich zas potešilo, že úrokové sadzby vykročili opačným smerom. A na okraji neostali ani bankári, ktorí už evidujú nielen vyšší záujem ľudí o bývanie, ale aj lepšiu bilanciu poskytnutých hypoték.

Trhoví experti už mesiace rozdávajú rady predovšetkým v súvislosti s náročnou situáciou na strane dopytu. Ale aj ponuka krívala. Kým pandémia zabrzdila tempo budovania nových príbytkov, inflácia, ktorá sa následne rozbehla, zas ovplyvnila úrokové sadzby, ktoré doslova skokovo vzrástli.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.