Vláda dnes ukázala slabosť. A to hneď trikrát

Šimečka je bez stoličky, plán na zvýšenie daní a ušetrenie 2,5 miliardy je nakreslený spoločne. Zdalo by sa, že vláda zvládla doteraz najťažšiu operáciu. Ale je to omyl.

Koalícia sa dohodla na konsolidácii za 2,6 až 2,7 miliardy eur Na snímke zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS), minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD), minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) a podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas tlačovej konferencie na tému Konsolidácia verejných financií - splácanie účtu za bývalú vládu. Foto: Dano Veselský/TASR

Vládnutie vždy prináša nové problémy. Brzdiť nastupujúcu ideológiu (progresivizmus) je ťažšie, ako sa zdá, a ušetriť dve a pol miliardy nie je žiadna maličkosť.

Problém nastane, ak riešenie začne predstavovať nový problém. Niekedy väčší ako to, čo mal vyriešiť. Nuž a ak to začne viditeľne škrípať, tak čosi vážnejšie nie je v poriadku.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.