V októbri by mal vzniknúť Ústredný riadiaci orgán nemocníc

Vyplýva to z informácie o plnení míľnikov a cieľov plánu obnovy zaradených do piatej žiadosti o platbu, ktorú rezort zdravotníctva predložil na stredajšie rokovanie vlády. Potrebné míľniky sú podľa neho splnené. Kabinet zobral materiál na vedomie.

Snímka obrazovky 2024-07-16 o 13.54.10 Zuzana Dolinková. Foto: Pavol Zachar/TASR

„Zriadenie Ústredného riadiaceho orgánu nemocníc sa na organizačnej úrovni dosiahne prijatím nového organizačného poriadku Ministerstva zdravotníctva SR s účinnosťou od 1. októbra 2024, ktorým vznikne nový organizačný útvar s názvom ‚Sekcia centrálneho riadenia a koordinácie podriadených organizácií‘,“ uviedol rezort.

Zároveň podotkol, že 30. augusta predložil Národnej implementačnej a koordinačnej autorite konečné znenie súhrnného dokumentu, ktorým preukazuje splnenie predmetného míľnika.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac