Raši oznámil, že jeho ministerstvo má splnené všetky míľniky pre piatu platbu z Plánu obnovy

Informáciu o splnení podmienok predložil minister investícií v stredu na rokovanie vlády. Tá to vzala na vedomie.

Richard Raši Richard Raši. Foto: Martin Baumann/TASR

Medzi tromi splnenými míľnikmi sú Plán prioritných životných situácií, Centrálna platforma obstarávania na nákup a využívanie zdrojov IT a Prechod od využívania uhlia v regióne Hornej Nitry.

„Cieľom Plánu prioritných životných situácií je umožniť občanom a podnikateľom, aby rýchlo a jednoducho administratívne vyriešili takéto životné situácie na jednom mieste. Investičný plán obsahuje 16 prioritných životných situácií, opis súčasného a budúceho stavu procesov a zoznam investičných akcií, ktoré bude nutné zrealizovať na úradoch a v informačných systémoch,“ uviedol Raši.

V rámci ďalšieho míľnika sa zaviedla centrálna platforma obstarávania na nákup a využívanie IT zdrojov. Tieto zdroje sa následne sprístupnia na rozvoj informačných systémov vo verejnej správe s cieľom skrátiť čas a znížiť náklady na takýto rozvoj.

Za splnenie míľnika Prechod od využívania uhlia v regióne Hornej Nitry zodpovedalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva SR a Ministerstvom životného prostredia SR. Daný míľnik bol splnený v termíne, keďže Elektráreň Nováky na konci vlaňajška ukončila výrobu elektriny.

(sita)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac