Komisiu na prešetrenie atentátu na Fica nezriadia, poslanci NR SR návrh neprijali

Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu odmietli návrh uznesenia z dielne PS prijať. Činnosť komisie mala byť zameraná aj na prevenciu ďalších útokov na ústavných činiteľov a iné verejne činné osoby.

Prezident apeluje na vládnu koalíciu, aby vyriešila zvolenie šéfa NRSR Podpredseda NR SR Peter Žiga (Hlas). Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa uznesenia sa mala zriadiť komisia, ktorú mal dočasne viesť podpredseda NR SR poverený jej riadením Peter Žiga (Hlas-SD). Poslanci za PS navrhovali, aby mali v komisii pomerné zastúpenie poslanecké kluby. Chceli, aby komisia do jedného roka predložila parlamentu hodnotiacu správu.        

Správu o atentáte avizoval aj Fico, podľa ktorého by sa malo skúmať, s kým útočník komunikoval. Očakával, že bude pripravená na jeseň. Písať správu, ktorá by sa týkala priebehu trestného konania, nemá podľa neho zmysel.                

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac