Prestrelka v Moskve si vyžiadala obete. Majitelia Wildberries sa rozvádzajú

Výstrely odzneli v moskovskej kancelárii najväčšieho ruského internetového predajcu Wildberries. Podľa agentúry Reuters ide zjavne o eskaláciu v spore o budúce smerovanie spoločnosti.

GXwMQaFakAUs6V9 Ľudia stojaci pred budovou spoločnosti Wildberries. Foto: X

V oficiálnom stanovisku Wildberries sa píše, že do budovy v centre Moskvy nezákonne vstúpili ozbrojení muži a začali strieľať. Sprevádzali pritom Vladislava Bakaľčuka, manžela najbohatšej Rusky a majiteľky tejto spoločnosti Tatiany Bakaľčukovej.        

K incidentu došlo len dva mesiace po tom, ako Bakaľčuková oznámila, že manželia sa rozvádzajú.

Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidieť, ako pri vchode do kancelárie vypukla potýčka a v pozadí sa ozývali výstrely. Na jednom z videí má istý muž pištoľ v ruke.        

„Dnes sa skupina ľudí pod vedením Vladislava Bakaľčuka, Sergeja Anufrieva a Vladimira Bakina pokúsila zmocniť kancelárií spoločnosti Wildberries v Moskve,“ objasnila Bakaľčuková. Potvrdila, že obeťou ozbrojeného útoku sa stal jeden ochrankár. Ďalší podľa ruských médií neskôr podľahol zraneniam.        

Bakaľčuk poprel, že on a jeho muži boli ozbrojení. V príspevku na sociálnej sieti napísal, že prišiel do kancelárie, aby sa zúčastnil na rokovaniach. Streľba podľa neho prišla „zvnútra budovy“.        

Spoločnosť Wildberries spochybnila jeho tvrdenie s tým, že muži ako prví spustili streľbu a on ako bývalý zamestnanec nemal právo vstupovať. Bakaľčuková tiež označila manželove tvrdenia za absurdné. Nikto podľa nej nesúhlasil s akýmikoľvek rokovaniami.        

Vecou sa už zaoberá ruský Vyšetrovací výbor (Sledkom). K incidentu došlo niekoľko týždňov po tom, čo Wildberries finalizovala dohodu o zlúčení, ktorú Bakaľčuk kritizoval a ktorú čečenský vodca Ramzan Kadyrov prisľúbil zastaviť. Naopak, Kremeľ túto dohodu podporil.        

Vladislav Bakaľčuk vlastní jedno percento spoločnosti, jeho manželka Tatiana zvyšných 99 percent.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac