V metropole Horehronia sú herne minulosťou. Nechcú podporovať ľudské tragédie

Môžu byť vzorom aj pre ostatné samosprávy. V Brezne v auguste skončila platnosť posledných udelených licencií na prevádzku hazardných hier, takže mesto je od septembra definitívne bez herní.

herna, hrací automat, kasino, hráč, gambler Ilustračná snímka. Foto: Profimedia

Podľa primátora Tomáša Abela nepočítajú v metropole Horehronia ani so žiadnou alternatívou, napríklad v podobe kasín. Celoplošný zákaz hazardu odhlasovali mestskí poslanci ešte v decembri 2020, keď schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) zakazujúce umiestnenie herní a kasín na území mesta.

To znamenalo, že už nebolo možné ich zriaďovať v ubytovacích ani v obchodných zariadeniach, v domoch kultúry, ani v bytových domoch. Za zákaz hazardu predložený primátorom Tomášom Abelom hlasovalo z 18 prítomných 17 poslancov, pričom jeden sa hlasovania zdržal.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.