Foto: Situácia v Devíne a Devínskej Novej Vsi je naďalej kritická

Výška hladiny rieky Morava v tejto lokalite aktuálne kulminuje vo výške okolo 835 centimetrov. Zaplavené je celé povodie Cyklomosta slobody a obe príjazdové cesty v smere na Devín sú uzavreté.

default Zaplavené územie v okolí Devína a Devínskej Novej Vsi. Foto: Michal Feik/Bratislavský kraj/FB

Devín je podľa Bratislavského kraja stále odrezaný od sveta, dopravu obyvateľov aj zásobovanie zabezpečujú armádne vozidlá, informuje kraj na sociálnej sieti. „Cyklomost slobody, a taktiež cyklomost Vysomarch sú do odvolania uzavreté. Žiadame vás, aby ste boli opatrní a v žiadnom prípade nevstupovali do zaplavených území,“ uvádza župa.

„Čo sa týka Cyklomostu Slobody a VysoMarchu, v tejto chvíli nevieme odhadnúť, kedy ich otvoríme. Musíme počkať na ustúpenie záplav, následne dáme preveriť technický stav. Ďakujem za trpezlivosť,“ dodal župan Juraj Droba. Predstavitelia vyzývajú na opatrnosť a žiadajú, aby ľudia v žiadnom prípade nevstupovali do zaplavených území.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na webe informoval, že výstraha tretieho stupňa pred povodňami platí v okresoch Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Komárno, Nové Zámky-juh, Skalica, Senica a Malacky. Prvý stupeň výstrahy pretrváva v okrese Pezinok.

(mas)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac