Muskova sieť X je v Brazílii opäť dostupná

Dostupná je vďaka novej aktualizácii, ktorá obišla príkaz na zablokovanie siete vydaný minulý mesiac tamojším Najvyšším súdom.

Screenshot 2023-07-23 155619 Záber z videa, ktorým Musk predstavil nové logo. Zdroj: Twitter

Brazílska asociácia poskytovateľov internetu a telekomunikácií (ABRINT) uviedla, že návrat X bol možný v dôsledku aktualizácie aplikácie na softvér Cloudflare, ktorý používa neustále sa meniace IP adresy. V predchádzajúcom systéme sa podľa AFP používali špecifické IP adresy, ktoré fungovali ako domáce adresy serverov alebo počítačov a bolo ich možné jednoduchšie zablokovať.

Nové zmeny „značne komplikujú blokovanie aplikácie,“ uviedla brazílska asociácia, podľa ktorej by blokovanie mohlo ovplyvniť aj ostatné služby.

Najvyšší brazílsky súd a vlastník siete X, americký miliardár Elon Musk, vedú spory v súvislosti so šírením dezinformácií na sociálnej sieti X, ktorá dlhodobo odmieta zaplatiť pokuty a určiť svojho právneho zástupcu v Brazílii. Z dôvodu nerešpektovania týchto nariadení súd koncom augusta pristúpil k dočasnému vypnutiu tejto platformy v celej krajine.
Musk, ktorý tento príkaz odsúdil ako cenzúru, reagoval tým, že zatvoril prevádzky sociálnej siete X v Brazílii a ukončil jej tamojšie obchodné aktivity.

Sociálna sieť X má podľa AFP v Brazílii viac ako 22 miliónov používateľov. Počet Brazílčanov, ktorí majú po novej aktualizácii prístup k sieti, nie je známy, píše Reuters.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac