V Košiciach ožila nekonečná debata o počte mestských častí. Nájdu poslanci spoločnú reč?

V Košiciach sa už takmer so železnou pravidelnosťou načína téma rušenia, redukcie či zlučovania mestských častí. Tých je v metropole východu 22, čo je najviac u nás, dokonca i v porovnaní s Bratislavou. Dotknutí starostovia (14) hovoria o populizme.

Ján Nigut Ťahanovský starosta nesúhlasí so zlučovaním MČ dovtedy, pokiaľ nebude vypracovaná komplexná štúdia. Foto: Daniela Pirschelová

Ján Nigut (50) je starostom mestskej časti (MČ) Košice-Ťahanovce už piate volebné obdobie. Bývalý predseda Rady (košických) starostov predstavuje jedného z tých, ktorí nesúhlasia s takou redukciou, v ktorej malé, hlavne historicky dedinské mestské časti pričlenia k najbližším sídliskám.

S týmto návrhom prichádza skupina poslancov z takzvane veľkých mestských častí [mnohí z nich sú zároveň sídliskovými starostami – pozn. red.].


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.