Ihrisko v Košiciach je jablkom sváru. Správca zdôvodňuje obmedzenia vandalizmom

Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na sídlisku KVP postavia moderné futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom aktívne vyžijú. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je to v praxi, však hovoria iné.

Ihrisko Janigova V snahe udržať ihrisko v poriadku, zaplatil správca za rôzne opravy už tisícky eur z vlastnej pokladne. Foto: sbkvranov.sk

Obyvateľka KVP Ivana sa nedávno na sociálnej sieti posťažovala: „Chcem sa opýtať, ako je to s využívaním futbalového ihriska na Janigovej pre verejnosť? Syn si tam bol zakopať s kamarátmi a vyhnal ich odtiaľ nejaký SBS-kár. A nestalo sa tak prvýkrát. Pri vstupe nebol žiadny oznam o zápase. Je to normálne, že deti si nemôžu zahrať futbal, alebo ide o miesto len pre vyvolených?“

Na jej kritiku zareagoval starosta sídliska Ladislav Lörinc s tým, že spomínaná plocha nie je verejná, ale súkromná, patrí futbalovému zväzu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.