PS pozastavilo členstvo Dominikovi Radlerovi. Tvrdil, že Izrael je genocídny projekt

Poslanecký asistent Jany Hanuliakovej z PS svojím výrokom pred pár týždňami pobúril židovskú obec. Hnutie tvrdí, že členstva mu pozastavili z viacerých dôvodov.

TK po sneme hnutia Progresívne Slovensko v Košiciach Zľava členovia predsedníctva hnutia Progresívne Slovensko (PS) Zora Jaurová, Ivan Štefunko, Michal, Šimečka, Michal Truban, Simona Petrík a Tomáš Valášek. Foto: František Iván/TASR

Na zasadnutí predsedníctva Progresívneho Slovenska (PS) bol jednou z tém ich spolustranník a člen mládežníckej organizácie Mladí progresívci Dominik Radler.

„Genocidálny apartheidný projekt kolonialistov zvaný Izrael nerovná sa obyvateľstvo,“ napísal koncom júla na sociálnej sieti Radler. Reagoval na to aj Ústredný zväz židovských náboženských obcí na Slovensku, podľa ktorého mladý člen PS prejavil politický extrémizmus.

PS pre portál Aktuality potvrdilo, že predsedníctvo strany pozastavilo Dominikovi Radlerovi členstvo. Príčinou vraj nie je len jeho komentár. Podľa progresívcov mal Radler viacero prešľapov, ale strana ich odmietla konkretizovať.

O osude Radlera v strane PS rozhodne komisia tvorená členmi strany. Výsledkom môže byť vyhodenie z PS alebo obnovenie členstva. „Rozhodcovská komisia po tom, čo príjme podnet, tento preskúma a podrobí ho posúdeniu, či bolo preukázané porušenie stanov hnutia, prípadne či boli naplnené podmienky pre prípadné vylúčenie člena hnutia,“ informovalo tlačové oddelenie strany.

(mep)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok