Kotleba tvrdí, že most v Banskej Bystrici uzavreli pre uskladnenie zbraní NATO. Mesto to vyvracia

Po uzavretí mosta v Kremničke ponad rýchlostnú cestu R1 sa podľa predstaviteľov Banskej Bystrice objavilo na sociálnych sieťach množstvo nepravdivých informácií.

Úèastníci protestného zhromaždenia proti oèkovaniu a zotroèovaniu Slovenska pred Úradom vlády SR v Bratislave Marian Kotleba. Foto: TASR/Jakub Kotian

Ako mesto aj primátor Ján Nosko informujú, aj v tejto situácii sa našli ľudia, ktorí sa na tejto téme chcú politicky priživiť používajú pri tom klamstvá.

Poslanec mestského zastupiteľstva Matúš Molitoris šíri na sociálnych sieťach podľa primátora klamstvá, že tanky a ťažké vojenské vozidlá prechádzali po moste počas augustových osláv SNP. „Pravda je taká, že mesto dalo zamietavé stanovisko k prejazdu ťažkej vojenskej techniky po tomto moste. Vojenská kolóna po moste neprechádzala ani počas prehliadky, ani počas jej nácviku,“ konštatuje primátor mesta pod Urpínom.

Nezmysly podľa vedenia mesta šíri aj predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba, ktorý tvrdí, že uzatvorenie mosta a R1 je len zámienkou, aby sa mohli v utajení uskladniť zbraňové systémy NATO na Letisku Sliač.

„Je to nehorázna lož. Oba tieto prípady sú dôkazom, že pri tejto mimoriadnej situácii sa aj politici snažia zviditeľniť šírením rôznych dezinformácií a hoaxov,“ dodáva Nosko a zároveň prosí ľudí, aby sledovali oficiálne stránky mesta.

„Informácie o odstránení mosta a sprejazdnení rýchlostnej cesty prinesieme už počas dnešného dňa,“ uzatvára primátor.

Kremničiansky most, ktorý je prvým mostom ponad rýchlostnú cestu R1 v Banskej Bystrici v smere od Zvolena, vo štvrtok 19. septembra z bezpečnostných dôvodov uzavreli. Informoval o tom primátor mesta Ján Nosko s tým, že najnovší monitoring mosta preukázal náhlu poruchu, ktorá môže spôsobiť okamžitý kolaps mosta. Samospráva most uzatvorila pre peších, cyklistov i motoristov. Následne krízový štáb rozhodol, že v tomto úseku uzavrú aj cestu R1 a doprava v nej bude presmerovaná alternatívnymi trasami.

(sita, sak)