Štekajúce pandy? Čínska ZOO priznala, že farbami namaľovala psov

Pandy sú medzinárodným symbolom Číny. Avšak to, čo niektorí návštevníci uvideli v miestnej zoologickej záhrade, sa pande podobá len farbami.

GM_oLUXXYAAgjzZ V čínskej zoologickej záhrady namaľovali dvoch psov rasy čau čau, aby vyzerali ako pandy. Foto: X/Nexta

„Je to PANdog“ či „Temu verzia pandy“ hlásali ľudia v komentároch pod videom, na ktorom vidieť „pandu“ lapať po dychu v horúčave. Ďalšia sa po výbehu zasa prechádza s dlhým chvostom.

Krátko po zverejnení videí na internete vedenie zoologickej záhrady priznalo, že namaľovali dvoch psov rasy čau-čau, ktoré sú pôvodom zo severnej Číny. Na to nespokojní a oklamaní návštevníci začali podľa portálu Independent žiadať naspäť zaplatené vstupné.

Nejde pritom o prvý prípad z tejto ZOO v Taizhou. Obdobný incident sa stal aj v máji, kedy predstavitelia zoologickej záhrady tvrdili, že ide o vzácne plemeno „psov pandy“. Následne sa vyviňovali z klamstiev tým, že nikoho do omylu neuviedli a od začiatku hovorili o „psoch pandy“.

Keď sa ich novinári pýtali, prečo vymysleli takéto maľovanie, vysvetlil, že preto, lebo v ZOO nemajú žiadne pandy.

@dailymail A Chinese zoo has sparked fury after it painted dogs black and white and presented them as pandas. A video shared on YouTube shows the puppies with black ears, limbs, and ears and with dark circles around their eyes. Visitors said they became suspicious when the 'pandas' started panting in their enclosure. When quizzed, the zoo admitted that they had dyed two Chow Chows, a type of spitz dog from northern China with a thick coat. The zoo, however, has denied they misled people as they never claimed the dogs were pandas, explaining instead they were 'panda dogs'. #panda #pandas #zoo #dogs #chowchow #animalsoftiktok #news #chinazoo #china ♬ I am sneaking into you Pink Panther Parody – moshimo sound design

(max)