Vodič utopil v jazere auto, ktorým usmrtil mladého chodca

Šofér z miesta nehody ušiel, 21-ročnému mladíkovi neposkytol a ani mu neprivolal pomoc.

policia sr titulka Ilustračné foto. Foto: TASR

Policajti objasnili tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej v nedeľu skoro ráno prišiel na ceste pri obci Kúty v okrese Senica o život 21-ročný chodec. Policajti po náročnom pátraní našli hľadané vozidlo v jazere.

„Náročnou operatívno-pátracou činnosťou a analýzou množstva kamerových záznamov sa im podarilo zistiť, kde sa auto nachádza a kto ho mal v čase skutku šoférovať,“ informovala trnavská polícia.

Vodič auto najskôr ukryl v jednej z obcí v okrese Malacky. V noci z nedele na pondelok sa ho potom snažil zbaviť v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Odtiaľ si ho už vytiahli policajti spolu hasičmi. Krátko na to policajti vypátrali a zadržali aj samotného vodiča. Kriminalisti zadržali a do policajnej cely umiestnili aj 29-ročnú spolujazdkyňu.

Vyšetrovateľ obvinil 50-ročného muža z prečinov usmrtenia, neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, a keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané, aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. V zmysle zákona môže obvinenému mužovi hroziť trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Mladú ženu vyšetrovateľ obvinil z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, za čo jej môže hroziť strata slobody až na tri roky.

(sita)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok