Pre zbúranie mosta nad R1 v Banskej Bystrici zmenili cestovné poriadky

Zastávku MHD, ktorá sa nachádza v blízkosti niekdajšieho mosta, dočasne zrušia.

default Problémový most v Banskej Bystrici je už zbúraný. Foto: Mesto BB

V rámci MHD dochádza v Banskej Bystrici od utorka k mimoriadnym zmenám na troch linkách. Ako na svojej oficiálnej webovej stránke informovala spoločnosť SAD Zvolen, všetky spoje linky č. 21 budú zachádzať do zastávky Radvaň Park.

Na linke č. 22 bude konečnou zastávkou Zvolenská cesta, juh, zastávky Kremnička TWD, Pivovar a Radvaň Park nebudú obsluhované. Linka č. 90 bude mať konečnú zastávku Zvolenská cesta, juh, pričom niektoré spoje budú premávať cez Zvolenskú cestu a niektoré cez Sládkovičovu ulicu.

„Zastávka Zvolenská cesta, juh, bude obsluhovaná obojsmerne, výstup bude umožnený pri areáli bývalého Doprastavu. Nástupná zastávka v smere na Pieninskú ostane v pôvodnej polohe. Zastávka Kremnička TWD bude dočasne zrušená,“ priblížil dopravca.

V súvislosti so zbúraním mosta v Kremničke dochádza k mimoriadnej zmene cestovných poriadkov aj v prímestskej autobusovej doprave. Na linke 060101 z Kováčovej došlo k zmene trasy spoja 96, ktorý bude premávať po Zvolenskej ceste.

Na linke 060602 budú spoje 9, 19, 27, 33 smerujúce do Rakytoviec zo zastávky na Sládkovičovej ulici pokračovať Zvolenskou cestou. „V opačnom smere došlo k rovnakej zmene trasy na Zvolenskú cestu na spojoch 10, 34, 52, 60, 74,“ uviedla na svojej webovej stránke spoločnosť Organizátor IDS BBSK.

(tasr)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok