Informácie z trhu sú pre držiteľov kryptomien priaznivé. Existuje však aj reťazec rizík

Rozhodnutie Fedu znížiť sadzby o 50 bázických bodov najviac prospelo kryptomenám. Reakcia kryptomenového trhu bola úplne logická – zníženie sadzieb vo všeobecnosti pomáha finančným aktívam.

profimedia-0905385435 Ilustračné foto: Profimedia.sk

Peniaze sa budú do systému dostávať ľahšie, čo znamená, že investori budú hľadať nové príležitosti na investovanie. Tým sa otvára priestor pre kryptomeny. Tie majú v tomto ohľade väčšiu výhodu než napríklad technologické akcie, ku ktorým sa často prirovnávajú. Technologické akcie, napríklad spoločnosti Nvidia, sa obchodujú blízko svojich historických maxím. To sa však nedá povedať o bitcoine ani o ďalších kryptomenách.

Bitcoin sa teraz obchoduje okolo 63-tisíc dolárov, zatiaľ čo v marci tohto roku sa jeho cena pohybovala okolo 73-tisíc dolárov. Bitcoin tak ešte musí vzrásť o približne 10-tisíc dolárov, aby dosiahol svoje historické maximá.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.