Z kryptosveta: Masívne nákupy bitcoinov a nové kreditky

Spoločnosť Mastercard spustila pilotný program nových kreditných kariet. Technologický hráč MicroStrategy zase nakúpil hromadu bitcoinov. A americký Fed medzitým rozhoduje o úrokových sadzbách.

Bitcoin ATM In Krakow, Poland, Kraków - 26 Jul 2024 Foto: Profimedia.sk

Investori do kryptomien podobne ako investori do iných finančných aktív netrpezlivo čakajú na rozhodnutie amerického Fedu o znížení úrokových sadzieb. V hre sú dve možnosti: prvou je štandardné zníženie sadzieb o 25 bázických bodov, druhou výraznejšie zníženie o 50 bázických bodov. Aký to bude mať vplyv na obchodovanie s kryptomenami, najmä s bitcoinom?

Kryptomeny a americký Federálny rezervný systém

V posledných týždňoch sme boli svedkami korelácie medzi bitcoinom a akciovým trhom, najmä technologickými akciami. Bitcoin klesal a rástol spolu s nimi. Súvisí to s tým, že investori vnímajú bitcoin aj technologické akcie ako rizikové aktíva.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.