Andrej Danko vykázal pre nálepky na počítači opozičnú poslankyňu z rokovacej sály

Nálepky na počítači Lucie Plavákovej (PS) sú podľa podpredsedu parlamentu reklamou, propagujú LGBTI témy a porušujú rokovací poriadok Národnej rady SR.

Vo¾by24: Andrej Danko odstúpil z boja o Prezidentský palác Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR

Danko najprv žiadal poslankyňu, aby si nálepky počas dňa dala z počítača dole. Napokon sa po slovnej prestrelke rozhodol poslankyňu vykázať zo sály. Plaváková argumentovala, že rokovací poriadok neporušuje. „Sú tam dúhy, LGBTI témy, sú tam nálepky, ktoré propagujú firmy,“ skonštatoval šéf SNS.

Podľa rokovacieho poriadku je totiž zakázané nosiť do pléna materiály propagujúce „politickú stranu alebo politické hnutie alebo šíriace reklamu“. Vykázanie z rokovacej sály sa pritom považuje za neospravedlnenú neúčasť na rokovacom dni.

Následne požiadal Danko podpredsedu NR SR Petra Žigu (Hlas), ktorý je poverený vedením parlamentu, aby zvolal poslanecké grémium. Diskutovať má o problematike nálepiek na počítačoch. Žiga zvolal poslanecké grémium na 10.45 h.

(tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica zavádza okrem iného povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok