Matovičov poslanec Herák čelí obvineniu zo zneužívania maloletej osoby

142128975_4168869289794219_4964776059179417223_n Ján Herák. Foto: Facebook

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Herák (OĽaNO) čelí obvineniu zo zneužívania maloletej osoby. V pondelok o tom informovala RTVS.

Poslanec informáciu potvrdil aj pre TASR. V pondelok si prevzal uznesenie. „Je to blud. Je to neopodstatnené. Je to výmysel. Riešim to intenzívne so svojou advokátkou,“ reagoval.

Ako neskôr uviedol v stanovisku, odmieta, že by sa stali veci, z ktorých bol obvinený. „Tábory pre deti organizujem už 15 rokov. Často išlo o deti z detských domov, z neúplných rodín či z vylúčených komunít. Ja sám som vyrastal v detskom domove. Chápem, aké je to ťažké, vyrastať bez opory rodičov, bez lásky. Chápem preto, že niekedy majú deti potrebu si vymýšľať či zaujať,“ uviedol s tým, že plne spolupracuje s políciou a poskytne plnú súčinnosť, aby sa prípad vyšetril.

OĽaNO na svojom webe predstavuje Heráka ako aktivistu pôsobiaceho v sociálnej oblasti. Je vysokoškolským pedagógom, štatutárom občianskeho združenia Fantázia detí a organizuje semináre pre rizikové skupiny spoločnosti.

„Mám bohaté skúsenosti, ako zlepšiť situáciu v detských domovoch. Chcem výrazným spôsobom pomôcť socializovať mladých dospelých odchádzajúcich z detských domovov,“ uviedol politik o tom, čomu sa chce v zákonodarnom zbore venovať.

Herák patrí medzi málo výrazných, no za to veľmi lojálnych členov poslancov premiérskej strany. Mal byť takisto jedným zo signatárov listu poslancov, v ktorom sa okrem iného uvádzalo, že ak Igor Matovič opustí premiérsku stoličku, vystúpia z poslaneckého klubu OĽaNO. K ničomu takému však neprišlo.

(tasr, tod)


Ďalšie články