Netanjahu: Nikde na Blízkom východe nie je nič mimo dosahu dlhej ruky Izraela

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pochválil letectvo, vojenskú rozviedku, Mosad, izraelskú spravodajskú službu Šin Bet i Izraelské obranné sily nielen za piatkový útok na vodcu hnutia Hizballáh, píše Times of Israel (TOI).

USA New York OSN VZ Zasadnutie Izraelský premiér Benjamin Netanjahu počas prejavu na 79. zasadnutí Valného zhromaždenia (VZ) OSN v New Yorku v piatok 27. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Predseda izraelskej vlády sa vyjadril, že napriek úspechom „práca ešte nie je hotová“, a odkázal Izraelčanom, že v nasledujúcich dňoch budú čeliť výzvam, s ktorými sa budú musieť vyrovnať.

Netanjahu povedal, že odstránenie vodcu Hizballáhu Hassana Nasralláha dalo nádej všetkým, ktorí sa stavajú proti iránskej osi zla, a všetkým, ktorí bojujú pod „násilnou tyraniou“ Iránu a jeho zástupcov v Libanone, Sýrii či kdekoľvek inde.

Občanom Iránu a krajín ovládaných Iránom a jeho zástupcami odkázal, že „štát Izrael stojí pri vás“.
Varoval tiež „režim ajatolláhov“ a dodal, že „tým, ktorí udrú na nás, bude zasadený spätný úder. Nikde v Iráne ani na Blízkom východe nie je nič mimo dosahu dlhej ruky Izraela a dnes viete, nakoľko je to pravda.“

Domácim obyvateľom povedal, že „sú to veľké dni“ v čase, ktorý „sa zdá byť historickým zlomom“ a pripomenul, že na rukojemníkov nezabúda.

(mas)