V Libanone našli telo Nasralláha bez viditeľných zranení

Telo zosnulého vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha bolo nájdené bez viditeľných rán na južnom predmestí libanonskej metropoly Bejrút, kde v piatok podnikla izraelská armáda letecký útok.

??????? ?? ?????? ???????? ????? Vodca libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasan Nasralláh. Foto: Wikipedia

Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters s odvolaním na nemenované zdroje z prostredia tamojších bezpečnostných zložiek a zdravotníkov.

Hizballáh v sobotu potvrdil smrť svojho dlhoročného vodcu Nasralláha. Presnú príčinu jeho úmrtia, termín pohrebu ani ďalšie detaily však neposkytol.

Zdroje agentúry Reuters uviedli, že na Nasralláhovom tele neboli spozorované žiadne viditeľné rany. Podľa nich boli príčinou jeho úmrtia tupé poranenia spôsobené silným výbuchom.

Izraelská armáda v sobotu vyhlásila, že po zabití Nasralláha, je svet bezpečnejším miestom. Zároveň sľúbila, že sa zameria aj na ďalších vysokopostavených členoch tohto militantného hnutia podporovaného Iránom.


Biden oznámil, že operácia na likvidáciu Nasralláha súvisí s konfliktom, ktorý začal útokom Hamasu na Izrael 7. októbra 2023.
Prejsť na článok
Občianske rady v Nemecku, bez ústavnej legitimity, slúžia na presadzovanie ľavicovo-zelených agend a obmedzovanie slobody prejavu.
Prejsť na článok
Minister Tomáš oznámil zvýšenie humanitárnej pomoci pre obyvateľov postihnutých záplavami, vrátane financií z EÚ a nových dotácií pre domácnosti.
Prejsť na článok
Mons. Bernard Bober kritizuje napomenutie poslankyne Plavákovej za dúhovú nálepku a varuje pred diskreditovaním konzervatívnych hodnôt.
Prejsť na článok
Izraelská armáda potvrdila zabitie vodcu Hizballáhu Nasralláha, čím sa zvyšuje bezpečnosť Izraela a posiela odkaz libanonskému ľudu.
Prejsť na článok
Izraelská armáda plánuje ofenzívu v Libanone, pričom sa pripravuje na pozemné operácie proti Hizballáhu, uviedli anonymní predstavitelia IDF.
Prejsť na článok
Počasie v tomto roku vinárom neprialo, napriek všetkým strastiam počasia by však malo byť víno výborné, to červené doslova excelentné. Úrodu hrozna však odhadujú o tretinu menšiu.
Prejsť na článok
Čínska centrálna banka zavádza najväčší súbor opatrení od pandémie, znižuje úrokové sadzby a uvoľňuje miliardy jüanov na podporu ekonomiky.
Prejsť na článok
Izraelská armáda oznámila, že Hasan Nasralláh už nebude terorizovať svet po leteckom útoku na jeho sídlo v Libanone.
Prejsť na článok
Článok kritizuje úpadok politiky a absenciu strachu z Boha medzi politikmi, čo vedie k neetickému správaniu a zneužívaniu moci.
Prejsť na článok
Vo voľbách zvíťazili kandidáti vládnucej koalície, najúspešnejšie hnutie STAN s 6 mandátmi, ODS oslabila o 5 kresiel.
Prejsť na článok
Minister Erik Tomáš obhajuje stranu Hlas pred útokmi Andreja Danka a zdôrazňuje potrebu dodržiavania koaličnej zmluvy a pomoc ľuďom.
Prejsť na článok
Izrael aktivoval záložné prápory a presunul brigády na sever, zatiaľ čo vzdušným úderom zabil vodcu Hizballáhu Nasralláha.
Prejsť na článok