Izraelský nálet na juhu Libanonu zabil vodcu Hamasu v krajine

Troch mŕtvych veliteľov hlásia aj militanti z Ľudového frontu za oslobodenie Palestíny (PFLP) po tom, čo izraelský útok zasiahol obytnú budovu v Bejrúte.

Ľudia sa zhromažďujú na mieste atentátu na vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha na južnom predmestí Bejrútu v nedeľu 29. septembra 2024. Izraelská armáda v sobotu oznámila, že pri piatkovom útoku na južné predmestie Bejrútu zabila vodcu hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha. FOTO TASR/AP Miesto atentátu na vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha. Foto: TASR/AP

Strela zasiahla horné poschodie bytového domu v okrese Kola v hlavnom meste Libanonu, kde sa vodcovia Ľudového frontu za oslobodenie Palestíny nachádzali, informuje agentúra Reuters. PFLP je ďalšou skupinou, ktorá sa zúčastňuje na bojoch proti Izraelu.

Izrael sa k útoku zatiaľ nevyjadril. Agentúra Reuters pripomenula, že Izrael nedávno avizoval zintenzívnenie útokov s cieľom zabezpečiť, aby sa jeho severné územia stali opäť bezpečnými pre obyvateľov, ktorí museli opustiť svoje domovy pre raketové útoky militantného hnutia Hizballáh.

(mep, tasr)


Poslanec Huliak sa ospravedlnil ženám za svoj výrok, no zároveň bránil svoje slová a kritizoval oponentov za polarizujúci jazyk.
Prejsť na článok
Podpredseda Hizballáhu Nabíl Kaúk a veliteľ Alí Karakí zahynuli pri izraelských útokoch v Beirúte, pričom armáda potvrdila smrť viacerých predstaviteľov hnutia.
Prejsť na článok
Bývalí predsedovia parlamentu Béla Bugár a Pavol Hrušovský odsúdili, že Plaváková odmietla odstrániť nálepky ideologického hnutia zo svojho notebooku.
Prejsť na článok
Vo voľbách do rakúskeho parlamentu získala FPÖ 29,1% hlasov, Zelení a NEOS sa dostali do koalície, otázka vlády ostáva otvorená.
Prejsť na článok
Na Queer Political Human Rights Conference vystúpili Olaf Scholz a Thomas Haldenwang, pričom akciu spestrila drag šou a vystúpenie kapely The Snake Boys.
Prejsť na článok
Plánovaný Orechovský most v Trenčíne čaká na vyjadrenie úradu, jeho výstavba sa začne až po získaní eurofondov.
Prejsť na článok
Rast reálnych miezd a dlh eurozóny ukazuje, ako inflácia ovplyvňuje naše financie, pričom dlh k HDP klesol z 90,8 na 88,6 percenta.
Prejsť na článok
Text analyzuje, ako sa súčasná spoločnosť vyrovnáva s odloženou dospelosťou a infantilizáciou, pričom problémy sa prenášajú aj do politiky.
Prejsť na článok