Muž sa vlámal do budovy marockej ambasády v Štokholme a vyvesil z okna dúhovú vlajku

Švédska polícia musela vstúpiť na zvrchované územie veľvyslanectva Marockého kráľovstva, aby muža zatkla. Ten bol podľa denníka Aftonbladet ozbrojený nožom a zabarikádoval sa v jednej z miestností, píše agentúra AFP.

Pri rozbití okna padajúce črepiny ľahko poranili jednu osobu. „Táto osoba neutrpela vážna zranenia a sama vyhľadala lekársku pomoc,“ doplnila polícia.

Motív páchateľovho konania nebol bezprostredne známy, uviedla polícia. Muž, ktorého totožnosť zatiaľ nezverejnili, je podozrivý z vlámania a vstupu do budovy, vandalizmu, a tiež ublíženia na zdraví – práve z dôvodu poranenia okoloidúceho,

Marocké veľvyslanectvo bezprostredne nereagovalo na žiadosť AFP o vyjadrenie.

(tasr)


Ukrajinské jednotky zasiahli arzenál ruských zbraní vo Volgograde, avšak satelitné snímky naznačujú, že škody sú minimálne.
Prejsť na článok
Bayern dominoval v zápase proti Leverkusenu, no napriek silnému výkonu skončil bez víťazstva, čo naznačuje ich rastúcu silu v sezóne.
Prejsť na článok
V Európe narastá odpor voči klimatickej politike, pričom významní politici volajú po revízii Green Dealu a spochybňujú oficiálne klimatologické predpovede.
Prejsť na článok
V roku 1918 sa Novohrad a Nógrád rozdelili na dva regióny, čo ovplyvnilo ich hospodársky rast a rozvoj turizmu, pričom potenciál vidia v geoparku a prírodných atrakciách.
Prejsť na článok
Svedok našich dejín, hrad Sivý Kameň, ktorý vyrástol na ľavom brehu rieky Nitra v polovici 14. storočia, odhalil jedno z jeho ďalších tajomstiev.
Prejsť na článok
Poslanec Huliak sa ospravedlnil ženám za svoj výrok, no zároveň bránil svoje slová a kritizoval oponentov za polarizujúci jazyk.
Prejsť na článok
Podpredseda Hizballáhu Nabíl Kaúk a veliteľ Alí Karakí zahynuli pri izraelských útokoch v Beirúte, pričom armáda potvrdila smrť viacerých predstaviteľov hnutia.
Prejsť na článok
Bývalí predsedovia parlamentu Béla Bugár a Pavol Hrušovský odsúdili, že Plaváková odmietla odstrániť nálepky ideologického hnutia zo svojho notebooku.
Prejsť na článok
Vo voľbách do rakúskeho parlamentu získala FPÖ 29,1% hlasov, Zelení a NEOS sa dostali do koalície, otázka vlády ostáva otvorená.
Prejsť na článok
Na Queer Political Human Rights Conference vystúpili Olaf Scholz a Thomas Haldenwang, pričom akciu spestrila drag šou a vystúpenie kapely The Snake Boys.
Prejsť na článok
Plánovaný Orechovský most v Trenčíne čaká na vyjadrenie úradu, jeho výstavba sa začne až po získaní eurofondov.
Prejsť na článok
Rast reálnych miezd a dlh eurozóny ukazuje, ako inflácia ovplyvňuje naše financie, pričom dlh k HDP klesol z 90,8 na 88,6 percenta.
Prejsť na článok
Text analyzuje, ako sa súčasná spoločnosť vyrovnáva s odloženou dospelosťou a infantilizáciou, pričom problémy sa prenášajú aj do politiky.
Prejsť na článok