Stupavskí rodičia sa sťažujú na vysoké úhrady za cvičebnice. Škola hrá mŕtveho chrobáka

S príchodom nového školského roka sa opäť rozprúdila diskusia medzi pedagógmi a rodičmi o financovaní učebníc a pracovných zošitov. S prosbou, aby sa Štandard touto témou zaoberal, sa na nás obrátili rodičia najväčšej základnej školy na Slovensku.

Untitled Artwork Financovanie učebných pomôcok. Ilustrácia: Vlado Palša

Zatiaľ čo väčšinu učebných materiálov hradí štát a žiaci ich dostávajú na začiatku školského roka, pri niektorých doplnkových materiáloch učitelia či vedenie školy od rodičov požadujú, aby ich financovali sami.

Podpísaní rodičia viacerých žiakov Základnej školy kpt. Nálepku v Stupave v liste, ktorý zaslali našej redakcii, uvádzajú, že počas rodičovského združenia začiatkom septembra 2024 im triedna učiteľka, bez akéhokoľvek predchádzajúceho upozornenia, oznámila uhradiť poplatok za pracovné zošity vo výške 61,5 eura na tento školský rok, čo vraj rodičov šokovalo.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.