Ruskí hasiči uhasili požiare skladov s palivom na západe krajiny a na Urale

Požiar v sklade pohonných hmôt v Permskom kraji sa podarilo uhasiť, oznámilo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Informuje o tom agentúra Reuters.

Snímka obrazovky 2024-10-04 o 6.26.05 Hasiči zasahujú pri hasení požiaru pohonných hmôt v sklade v priemyselnej zóne Osency v Permskom kraji v Rusku. Reprofoto: SHOT/Telegram

V Permskom kraji požiar zachvátil palivové nádrže a podľa ministerstva sa rozšíril na plochu 10-tisíc metrov štvorcových. Na záberoch zverejnených na sociálnej sieti Telegram možno vidieť rozsiahle škody. Ministerstvo uviedlo, že príčina požiaru sa vyšetruje a v jeho dôsledku neutrpel nikto zranenia. Permský kraj leží na Urale a od bojovej zóny na Ukrajine je vzdialený asi 1500 kilometrov.

Hasiči uhasili i požiar vo Voronežskej oblasti pri hraniciach s Ukrajinou, ktorý spôsobil dronový útok. Gubernátor Voronežskej oblasti Alexandr Gusev uviedol, že protivzdušná obrana zničila niekoľko ukrajinských dronov.

Pri útoku podľa neho nikto neutrpel zranenia. Hasiči však museli zasahovať pri malom požiari prázdnej palivovej nádrže v sklade paliva, uviedol Gusev s tým, že sklad nebol poškodený.

Ukrajinská armáda neskôr po útoku potvrdila, že vo Voronežskej oblasti zasiahla sklad paliva. „Bolo potvrdené, že bola zasiahnutá najmenej jedna vertikálna nádrž,“ uviedla armáda na Telegrame.

Ruské ministerstvo obrany v piatok ráno informovalo, že vzdušná obrana zostrelila v noci 18 ukrajinských dronov z toho šesť nad Belgorodskou oblasťou, šesť nad Voronežskou oblasťou, päť nad Azovským morom a jeden nad Rostovskou oblasťou.

(tasr)


Hoci súčasná forma energetickej pomoci od januára skončí, v oklieštenej podobe by mala fungovať aj naďalej.
Prejsť na článok
Ilavčania sa tešia z nového mosta, ktorý znižuje dopravné preťaženie a zvyšuje bezpečnosť, pričom spája obyvateľov a zlepšuje prístup k službám.
Prejsť na článok
Zvýšenie odvodov z hazardných hier na 37 percent by mohlo štátu priniesť 36 miliónov eur ročne, no zároveň je potrebné riešiť problémové hranie.
Prejsť na článok
Pogačar, s pop-artovým bicyklom, sa stal majstrom sveta v cyklistike po nezabudnuteľnom výkone na MS v Zürichu, kde dominoval v sólo jazde.
Prejsť na článok
Strana Piráti odchádza z vlády po odvolaní svojho lídra Ivana Bartoša, pričom 709 z 894 členov hlasovalo za odstúpenie od koalície.
Prejsť na článok
Na workshope Dragtivism na Slovensku sa objavil 16-ročný účastník, čo vyvolalo protesty a vyšetrovanie, no polícia nenašla dôkazy o mravnom ohrození.
Prejsť na článok
Podľa údajov ICE prekročilo hranicu USA za Bidenovej administratívy viac ako 12 miliónov migrantov, pričom mnohí z nich sú odsúdení zločinci.
Prejsť na článok