Rusko vyslalo v noci na Ukrajinu 19 dronov

Rusko zaútočilo v noci na Ukrajinu 19 dronmi, oznámili v piatok ukrajinské vzdušné sily. Uviedla to agentúra Reuters.

Russia Ukraine Military Operation Air Defence Ilustračná foto: Profimedia.sk

Ukrajinská protivzdušná obrana podľa nej zostrelila deväť dronov a útok ďalších siedmich odrazila zrejme vďaka prostriedkom elektronického boja. Nešpecifikovala, čo sa stalo so zvyšnými troma dronmi.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko uviedol, že v dôsledku útoku bola poškodená obytná budova v hlavnom meste. Neoznámil však nijaké obete a požiar po útoku v hlavnom meste rýchlo uhasili, uviedol Kličko. Predtým informoval, že požiar vypukol na ôsmom poschodí výškovej obytnej budovy.

Pri ďalšom útoku bola poškodená administratívna budova v Kirovohradskej oblasti. Ľahké zranenia utrpel jeden zo zamestnancov firmy, ktorá v budove pôsobí, uviedol oblastný gubernátor Andrij Rajkovyč.

Ruské sily zasiahli v uplynulých dňoch kritickú infraštruktúru a niekoľko rodinných domov v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny, oznámil tamojší gubernátor Olexandr Prokudin. Pri rôznych útokoch zomrel jeden človek a štyria utrpeli zranenia, dodal.

(tasr)


Hoci súčasná forma energetickej pomoci od januára skončí, v oklieštenej podobe by mala fungovať aj naďalej.
Prejsť na článok
Ilavčania sa tešia z nového mosta, ktorý znižuje dopravné preťaženie a zvyšuje bezpečnosť, pričom spája obyvateľov a zlepšuje prístup k službám.
Prejsť na článok
Zvýšenie odvodov z hazardných hier na 37 percent by mohlo štátu priniesť 36 miliónov eur ročne, no zároveň je potrebné riešiť problémové hranie.
Prejsť na článok
Pogačar, s pop-artovým bicyklom, sa stal majstrom sveta v cyklistike po nezabudnuteľnom výkone na MS v Zürichu, kde dominoval v sólo jazde.
Prejsť na článok
Strana Piráti odchádza z vlády po odvolaní svojho lídra Ivana Bartoša, pričom 709 z 894 členov hlasovalo za odstúpenie od koalície.
Prejsť na článok
Na workshope Dragtivism na Slovensku sa objavil 16-ročný účastník, čo vyvolalo protesty a vyšetrovanie, no polícia nenašla dôkazy o mravnom ohrození.
Prejsť na článok
Podľa údajov ICE prekročilo hranicu USA za Bidenovej administratívy viac ako 12 miliónov migrantov, pričom mnohí z nich sú odsúdení zločinci.
Prejsť na článok