Na Trumpov míting v meste, kde exprezidenta postrelili, príde aj Elon Musk

Americký miliardár Elon Musk sa pripojí k Donaldovi Trumpovi na jeho sobotňajšom mítingu v meste Butler v štáte Pennsylvánia, kde bol na exprezidenta v júli spáchaný atentát.

Elon Musk. Zdroj: X Elon Musk. Zdroj: X

„Budem tam, aby som vyjadril svoju podporu,“ napísal Musk na sociálnej sieti X, ktorú vlastní. Trumpov volebný štáb v piatok potvrdil jeho účasť a uviedol, že Musk bude jedným zo špeciálnych hostí.

AP pripomína, že pôjde o prvú účasť Muska na Trumpovom predvolebnom mítingu, odkedy exprezidentovi v júli verejne vyjadril podporu.

Musk sa pred novembrovými prezidentskými voľbami čoraz častejšie angažuje v prospech Trumpa. Súhlasil taktiež s jeho návrhom, že v prípade Trumpovho znovuzvolenia povedie komisiu pre efektivitu vlády. Trumpovu kampaň podporuje aj finančne.

Sobotňajší míting sa uskutoční na rovnakom mieste, kde Trumpa v júli poloautomatickou puškou postrelil 20-ročný Thomas Crooks. Ten exprezidentovi zasiahol hornú časť pravého ucha, jedného účastníka podujatia zabil a ďalších dvoch ľudí zranil. Útočníka následne zastrelili agenti tajnej služby.

Na stretnutí bude prítomný aj kandidát na viceprezidenta JD Vance a Trumpov syn Eric spolu s manželkou Larou, ktorá je podpredsedníčkou Republikánskeho národného výboru.

(tasr, ap)


Železnice modernizujú žilinský uzol, staré nástupištia sú uzatvorené, nové sú k dispozícii, cestujúci majú sledovať zmeny v doprave.
Prejsť na článok
Pri príležitosti 160. výročia Hlinkovho narodenia sa konalo kolokvium, kde sa rozoberali jeho zásluhy a aktuálnosť jeho odkazov v súčasnej politike.
Prejsť na článok
Plaváková sa bráni šikane a vyhrážkam v parlamente, podáva žalobu na Huliaka a oznámi útoky na polícii.
Prejsť na článok
Prečo pracujúci nemajú radi infláciu. Udržanie reálnej mzdy sa spája s konfliktom, tvrdia ekonómovia z prestížnych univerzít. Inflácia pracujúcich poškodzuje, aj keď mzdy držia krok s cenami.
Prejsť na článok
Po atentáte na Trumpa sa v Amerike zvyšuje napätie, pričom stochastický terorizmus a dehumanizácia oponentov vedú k hrozbe občianskej vojny.
Prejsť na článok
Konflikt medzi Izraelom a Hizballáhom sa vyostruje, Izrael plánuje pozemnú operáciu, zatiaľ čo Hizballáh deklaruje pripravenosť na obranu.
Prejsť na článok
Danko vyhlásil, že SNS ostáva vo vláde, plánuje rokovania o trinástom dôchodku a kritizoval prácu ministra práce Erika Tomáša.
Prejsť na článok
Voľby v Rakúsku ukázali silu národniarskej strany, ktorá sa snaží prekonať politický mainstream a čelí výzvam oligarchie.
Prejsť na článok
Vykázanie poslankyne Plavákovej z rokovacej sály pre nálepky na notebooku bude mať niekoľko následkov. Pre hanlivé označenie zo strany Rudolfa Huliaka podniká právne kroky na ochranu svojich práv. Paradoxné je, že slová, ktoré najviac pobúrili…
Prejsť na článok
Transformácia Luníka IX priniesla zlepšenie bývania, zavedenie energetických systémov a pozitívne zmeny v myslení obyvateľov.
Prejsť na článok
Smer by v parlamente získal 40 kresiel, PS 38, Hlas 22, Republika 13 a KDH so SaS po 10 mandátoch.
Prejsť na článok
Zverejnenie americkej inflácie a rozhodnutia čínskej centrálnej banky ovplyvnili trhy, pričom akcie luxusných značiek a technológie zaznamenali rast.
Prejsť na článok
Hoci súčasná forma energetickej pomoci od januára skončí, v oklieštenej podobe by mala fungovať aj naďalej.
Prejsť na článok
Ilavčania sa tešia z nového mosta, ktorý znižuje dopravné preťaženie a zvyšuje bezpečnosť, pričom spája obyvateľov a zlepšuje prístup k službám.
Prejsť na článok
Zvýšenie odvodov z hazardných hier na 37 percent by mohlo štátu priniesť 36 miliónov eur ročne, no zároveň je potrebné riešiť problémové hranie.
Prejsť na článok
Pogačar, s pop-artovým bicyklom, sa stal majstrom sveta v cyklistike po nezabudnuteľnom výkone na MS v Zürichu, kde dominoval v sólo jazde.
Prejsť na článok
Strana Piráti odchádza z vlády po odvolaní svojho lídra Ivana Bartoša, pričom 709 z 894 členov hlasovalo za odstúpenie od koalície.
Prejsť na článok
Na workshope Dragtivism na Slovensku sa objavil 16-ročný účastník, čo vyvolalo protesty a vyšetrovanie, no polícia nenašla dôkazy o mravnom ohrození.
Prejsť na článok
Podľa údajov ICE prekročilo hranicu USA za Bidenovej administratívy viac ako 12 miliónov migrantov, pričom mnohí z nich sú odsúdení zločinci.
Prejsť na článok