Fyzioterapeut Slovana: Weissov koniec kariéry nie je spôsobený zdravotnými problémami

Ľudovít Nemec, fyzioterapeut futbalového klubu Slovan Bratislava, vyvrátil špekulácie, že by koniec futbalovej kariéry Vladimíra Weissa ml. súvisel so zdravotnými problémami.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok Na snímke futbalisti Slovana Bratislava, zľava Guram Kašia, Vladimír Weiss ml., a Lukáš Pauschek počas osláv majstrovskej trofeje po zápase 10. záverečného kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul medzi ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 18. mája 2024 v Bratislave. Foto: Martin Baumann/TASR

Podľa jeho slov je Weiss v úplne stopercentnom zdravotnom stave. Nemec zdôraznil, že od začiatku sezóny Weiss nemal žiadne zdravotné komplikácie ani choroby a fyzicky sa cíti veľmi dobre. „Vladko je zdravotne na 100 percent v poriadku,“ povedal Nemec pre Šport24.

Zároveň dodal, že cieľom sezóny bolo vydržať bez zdravotných problémov, čo sa aj podarilo. Tento fakt potvrdzuje aj skutočnosť, že Weiss od apríla vynechal len dva zápasy Slovana, a to po náročných dueloch Ligy majstrov, keď dostal voľno.

Kapitán Slovana Bratislava zrejme odohral svoj posledný futbalový zápas proti Manchestru City. Nečakane to oznámil tréner Citizens Pep Guardiola počas pozápasovej tlačovej konferencie.

„Viem, že to bol možno jeden z jeho posledných zápasov. Ja som sa ho pýtal, čo bude robiť, možno sa vydá na kariéru trénera,“ uviedol Guardiola.

Weiss ml. sa pri odchode z ihriska rozplakal, a po zápase mal dlhší rozhovor s Guardiolom. O jeho možnom konci sa špekulovalo už pred zápasom, keď sám priznal, že jeho výkony už nie sú na úrovni, ktorú by si želal, a naznačil možnosť ukončenia kariéry.

Jeho otec, Vladimír Weiss st., ktorý ho v Slovane trénuje, zatiaľ nepotvrdil definitívny koniec, no priznal, že situácia je emocionálne náročná.

„Vlado Weiss je naším kapitánom, veľkou osobnosťou na ihrisku i v kabíne. Snažil som sa ho presvedčiť, že stále má mužstvu čo dať, a že je pre nás naďalej platný. Musíme však rešpektovať jeho rozhodnutie, Vlado už jednoducho vnútorne necítil, že môže tímu na ihrisku pomôcť. Sám to vnútorne prežíval, na klube a mužstve mu veľmi záleží. Zostáva preto pri mužstve i v tréningovom procese a bude sa snažiť pomôcť aspoň v rámci kabíny. Nebude však už nastupovať do zápasov. Konkrétne dôvody, prečo to tak je, vysvetlí sám,“ uviedol vo vyhlásení prostredníctvom oficiálnej klubovej webstránky generálny riaditeľ „belasých“ Ivan Kmotrík mladší.

Samotný hráč sa k tejto téme vyjadrí v najbližších dňoch.

(mm, tasr)


Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok