Zdravotníctvo potrebuje energického a dravého človeka, tvrdí šéf Hlasu

V súvislosti s avizovanou demisiou ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas) to v sobotu vyhlásil minister vnútra SR a predseda strany Hlas Matúš Šutaj Eštok.

Hlas-SD predstavil svoje nominácie na ministrov Matúš Šutaj Eštok. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Preto chceme v Hlase nájsť takého človeka, ktorý bude spĺňať všetky tieto atribúty a nebude sa báť do tohto náročného kresla si sadnúť,“ vyhlásil Šutaj Eštok s tým, že rezort zdravotníctva je podľa neho na Slovensku najťažším.

Rozhodnutie ministerky Dolinkovej o jej ďalšom smerovaní necháva predseda strany podľa svojich slov na nej. Pripomenul, že Dolinková má nárok na poslanecký mandát.

Dolinková oznámila podanie demisie v piatok (4. 10.). Prezidentovi ju plánuje odovzdať v krátkom čase. Dolinková necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente. Prezident SR Peter Pellegrini pre TA3 uviedol, že jej demisiu neprijme, kým predseda vlády Robert Fico (Smer) nepredstaví adekvátnu náhradu.

(tasr)


Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok