Most pri Porúbke, ktorý museli podoprieť, opravia na budúci rok

Hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Jana Lukáčová potvrdila, že ešte v októbri vyhlásia verejné obstarávanie na zhotoviteľa, pričom predpokladaná hodnota zákazky je 1,2 milióna eur.

459437718_936520698521507_1781035389157674024_n Ilustračná snímka. Foto: Facebook/Polícia SR

Nevyhnutnú rekonštrukciu mosta na komunikácii I/64 v okrese Žilina odložili pre sanáciu svahu nad cestou I/18 v Strečnianskej úžine.

„Most v Porúbke je hodnotený ako most v havarijnom stave, ale keďže sa musel stať súčasťou obchádzkovej trasy pri sanácii Strečnianskeho brala, bol podopretý tak, aby zvládal nápor dopravy, ktorá tadiaľto bola vedená,“ uviedla Lukáčová. Stavebné práce súvisiace s podopretím mosta pritom stáli takmer 215-tisíc eur.

SSC podľa hovorkyne chce pristúpiť k rekonštrukčným prácam hneď na jar budúceho roka. „V najbližších týždňoch vyhlásime verejné obstarávanie na zhotoviteľa tohto mosta, predpokladaná hodnota zákazky je 1,2 milióna eur. Pôjde o celkovú rekonštrukciu mosta, takže most bude postavený akoby nanovo,“ poznamenala Lukáčová.

Doplnila, že počas rekonštrukčných prác bude doprava vedená po jeho jednej polovici a striedavo riadená semaforom. „Ide o frekventovaný úsek a nebolo by pre dopravu vhodné, aby bola zastavená úplne,“ dodala hovorkyňa SSC.

(tasr)


Horúce prázdninové a dovolenkové dni sú nenávratne minulosťou a s nimi aj sezóna, ktorej extrémne horúčavy prilákali ľudí k vode. Mimoriadne to prospelo obľúbeným miestam oddychu nielen východniarov: Domaši a Zemplínskej šírave.
Prejsť na článok