Policajti na tuningovom zraze brali doklady aj ŠPZ-ky. Účastníci sa presúvali z miesta na miesto

Ilegálny tuningový zraz v sobotu večer nahlásili najprv v podzemnej garáži obchodného centra na Pribinovej ulici. Polícia počas kontroly riešila viacero priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Účastníci zrazu sa následne rozišli.

tuning Ilustračné foto: FB/PZ BA

Približne o hodinu neskôr prijala polícia informáciu o konaní ďalšieho tuningového zrazu, a to pred obchodným centrom na Ivanskej ceste. Na parkovisku a jeho bezprostrednom okolí sa nachádzalo niekoľko stoviek áut, z nich väčšie množstvo nelegálne upravených.

Tí, ktorí sa zúčastnili tohto zrazu obmedzovali plynulosť cestnej premávky a púšťali hlasnú hudbu, polícia preto vykonala potrebné bezpečnostné opatrenia. Účastníci sa následne presunuli na parkovisko ďalšieho obchodného centra so záhradným sortimentom pri letisku, kde sa ich zhromaždilo viac ako tisíc.

Polícia ich riešila za spáchané priestupky v 78 prípadoch blokovou pokutou, 19 vodičom zadržala osvedčenia o evidencii vozidiel, v 11 prípadoch zadržala aj tabuľky s evidenčnými číslami, v jednom prípade zadržala vodičský preukaz.

„Na základe získaných audiovizuálnych záznamov bude zároveň prebiehať ďalšie objasňovanie priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke,“ spresnil bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

(tasr)