Pri nehode medzi Žilinou a Krasňanmi zomrela zamestnankyňa župy, išla na pracovnú cestu

Žilinská krajská polícia upozornila v pondelok ráno na neprejazdnú cestu II/583 medzi Žilinou a Krasňanmi. Dôvodom bola vážna dopravná nehoda.

policia sr titulka Ilustračné foto. Foto: TASR

„Cesta je v oboch smeroch neprejazdná. Žiadame o rešpektovanie pokynov polície na mieste,“ uviedla polícia na sociálnej sieti v pondelok ráno.

Ako informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková, 21-ročný vodič za volantom osobného auta Škoda Octavia v smere do Žiliny z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s protiidúcim osobným vozidlom Škoda a následne k čelnému stretu s protiidúcim osobným autom Kia.

„Pri dopravnej nehode utrpela 53-ročná spolujazdkyňa sediaca v zadnej časti vozidla Kia zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla. Pri nehode utrpeli zranenia ďalšie tri osoby, ktoré si vyžiadali ich prevoz do nemocnice,“ uviedla Šefčíková.

Vrtuľník odviezol do nemocnice aj zraneného vodiča Škody Octavia. „V nemocnici bude vykonaný odber krvi na zistenie prítomnosti alkoholu alebo omamných a psychotropných látok,“ dodala Šefčíková.

Obeť nehody bola zamestnankyňou Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Ako uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová, spolu s ďalšími kolegyňami z odboru školstva vyrazili na služobnú cestu do Terchovej.

„Sme smutní a otrasení z toho, čo sa udialo. Na dnes bola plánovaná porada so všetkými riaditeľmi stredných škôl, ale po tom, čo sa udialo, sme boli riaditeľom oznámiť, že poradu rušíme,“ uviedla Jurinová.

(tasr)


Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok