Zamestnanci SND Šimkovičovej kroky oceňujú. Ministerka divadlu zaručila apolitickosť

Umelci s ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou diskutovali aj o súčasnej situácii v kultúrnej obci. Ministerka sa im poďakovala v mene rezortu za podporu a deklarovala apolitickosť SND.

Umelci SND 2 Zamestnanci Slovenského národného divadla diskutovali s ministerkou kultúry martinou Šimkovičovou. Foto: MK SR

Šimkovičová prijala v pondelok na pôde rezortu kultúry súčasných aj bývalých umeleckých zamestnancov Opery Slovenského národného divadla (SND). Informovala hovorkyňa Ministerstva kultúry (MK) SR Petra Bačinská.

„My, súčasní i bývalí dlhoroční umeleckí zamestnanci Opery SND, chceme vyjadriť podporu krokom ministerstva kultúry a zmenám, ktoré sa udiali v Slovenskom národnom divadle. Výmenu vedenia považujeme za správny krok, rovnako tak menovanie Rastislava Štúra na pozíciu riaditeľa Opery SND,“ napísala v stanovisku operná speváčka Terézia Kružliaková.

„Vo verejnom priestore je dlhodobo komunikovaný názor iba jednej skupiny umelcov. Preto som rada, že dnes na ministerstvo kultúry prišli umelci z Opery SND, ktorí boli dlhodobo nespokojní s vedením Mateja Drličku a, naopak, kroky súčasného vedenia ministerstva kultúry veľmi privítali,“ povedala ministerka.

Rezort kultúry podľa Šimkovičovej odmieta akúkoľvek cenzúru či zasahovanie do dramaturgie ktorejkoľvek kultúrnej inštitúcie.

(tasr)


Zvieratá pôsobia ako nevyhnutná súčasť Najvyššieho správneho súdu. Dôvodom má byť posilnenie psychohygieny a znižovanie stresov u sudcov, ktorí zrejme potrebujú podporu zvierat na výkon jedného z najdôležitejších povolaní, a to rovno na najvyššom stupni správneho súdu. Je potrebné…
Prejsť na článok
Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok