Pre brexit stratil Londýn 40-tisíc pracovných miest v oblasti financií

Odchod Veľkej Británie z Európskej únie stál londýnske finančné centrum City približne 40 000 pracovných miest. Pre Reuters to uviedol šéf City Michael Mainelli.

Londýnske City Londýnske City. Foto: Pixabay.com/ELG21

„Brexit bol katastrofou. V roku 2016 sme mali 525-tisíc pracovníkov a podľa môjho odhadu sme z nich stratili 40-tisíc,“ porovnal Mainelli. Jeho tvrdenia ukazujú na oveľa hlbší dopad brexitu, ako sa pôvodne odhadovalo.

Naopak, z brexitu podľa neho profitoval írsky Dublin, kde sa v dôsledku vystúpenia Veľkej Británie vytvorilo v oblasti finančníctva 10-tisíc pracovných miest. Polepšili si aj mestá ako Miláno, Paríž a Amsterdam.

Mainelli však tvrdí, že City ako celok naďalej rastie, pretože nové pracovné miesta sa vytvorili mimo oblasti financií, napríklad v poisťovníctve či v oblasti dátovej analýzy.

Londýnske City je jedno z najdôležitejších finančných centier na svete, v ktorom sídlia mnohé významné banky a iné finančné inštitúcie. Jeho súčasťou je i burza cenných papierov.

(bra)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok