V budúcom roku rodičovské dôchodky neprídu. Ani potom si na ne mnohí nesiahnu

Rodičovský dôchodok čelil útoku krátko po nástupe novej vlády. Zdroje sa už vtedy hľadali v takzvanej asignačnej dani, za čo sa na ministra práce Erika Tomáša valila z viacerých strán ostrá kritika. Táto renta nakoniec v pôvodnej výške nebude.

pexels-olly-3791664 (1) Ilustračné foto: Pexels.com

Rodičovský bonus sa stal tŕňom v oku súčasnej vlády, o čom svedčia prijaté konsolidačné opatrenia. „Navrhuje sa zavedenie asignácie podielu zaplatenej dane z príjmov pre rodičov ako náhrada za rodičovský dôchodok vyplácaný zo sociálneho poistenia, ktorý sa preto z príslušných právnych predpisov vypúšťa,“ priblížilo v dôvodovej správe ministerstvo financií.

Balík poslanci 3. októbra definitívne schválili, a tak sa rodičovský bonus, ktorý mal zabezpečiť prilepšenie pre tých, ktorí vychovali pracujúce generácie, nateraz mení. Nepomohli pritom ani snahy Slovenskej národnej strany o jeho zachovanie a spor medzi jej šéfom Andrejom Dankom a ministrom práce a sociálnych vecí Erikom Tomášom.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.