Slovensko sa chce v Osake predstaviť ako „srdce inšpirácií“

Prestížne medzinárodné podujatie Svetovej výstavy World Expo 2025 odštartuje v japonskej Osake 13. apríla budúceho roka. Svoje dominanty formou tém predstaví aj Slovensko.

Umelý ostrov pre Expo 2024 v Osake. Foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia Umelý ostrov pre Expo 2024 v Osake. Foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Prezentáciu Slovenska v Osake zabezpečí naša národná organizácia pre propagáciu cestovného ruchu na Slovensku Slovakia Travel, ktorá v týchto dňoch spustila oficiálnu webovú stránku s komplexnými informáciami k podujatiu. Slovensko v Osake predstaví ako „srdce inšpirácií“.

Na World Expo 2025 slovenské zastúpenie predstaví dominanty našej krajiny formou tém – voda, víno, čistý priemysel, zdravie, inovácie, chuť regiónov, hrou k poznávaniu, šport ako motivácia, obnova a ochrana dedičstva, umenie a móda –, pričom vizualizácia slovenskej výstavnej plochy sa bude meniť podľa aktuálnej témy.

Vizualizácia slovenskej expozície v Osake. Zdroj: slovakiaexpo.sk

„Slovenská expozícia plánuje v rámci tematických týždňov návštevníkom sprostredkovať zaujímavé a inšpiratívne prednášky, workshopy, diskusie, interaktívne prevedenia, prezentácie slovenských produktov a firiem, degustácie, pre mladých návštevníkov hry, súťaže, kvízy či autogramiády slovenských športovcov a umelcov,“ povedala generálna riaditeľka Slovakia Travel Ivana Vala Magátová.

Ústrednou témou Svetovej výstavy ako takej je Vytváranie budúcej spoločnosti pre naše životy. Japonskí organizátori očakávajú, že Expo 2025 v Osake navštívi 28 miliónov ľudí, zúčastní sa 160 krajín a 9 medzinárodných organizácií. Areál o rozlohe 1,55 štvorcového kilometra sa nachádza v Jumešime na umelom ostrove, ktorý ponúka výhľad na vnútrozemské more Seto.

„Účasť Slovenska na výstave Expo v Japonsku znamená predovšetkým propagáciu našej krajiny a možností, aké Slovensko môže ponúknuť zahraničným turistom v podobe objavovania našej krajiny a zaujímavých cestovateľských a gastronomických zážitkov,“ uviedol minister cestovného ruchu a športu SR Dušan Keketi.

(dak)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok