Exposlanec Ján Herák pôjde pred súd. Obvinili ho zo znásilnenia či sexuálneho násilia

Bývalý poslanec Národnej rady SR za niekdajšie OĽaNO Ján Herák sa vzdal mandátu po medializovaní informácií o jeho trestnom stíhaní. Sám pritom tvrdí, že je nevinný.

Ján Herák. Foto: Pavol Zachar/TASR Ján Herák. Foto: Pavol Zachar/TASR

Proces sa začne na Okresnom súde v Nitre, termín zatiaľ nie je známy. Informuje o tom denník SME.

V obžalobe, ktorú prokuratúra podala ešte 19. apríla, menujú znásilnenie, sexuálne násilie, sexuálne zneužívanie či obmedzovanie osobnej slobody. Okresný súd však rozhodol o prijatí obžaloby až teraz. Herák predtým podal sťažnosť, ktorú krajský súd zamietol.

Exposlanec vyrastal v detskom domove v Nitrianskom okrese. Kauzy sa spájajú s tábormi pre chovancov, ktoré neskôr organizoval.

Medzi obeťami je podľa polície aj 14-ročná tínedžerka, ktorej Herák údajne daroval mobilný telefón, tenisky či náušnice. Na políciu sa s podozrením obrátila riaditeľka detského domova.

Najstarší prípad z obžaloby sa údajne stal v lete 2013.

„Počet poškodených žien je šesť. S poukazom na to, o akú trestnú vec ide, si dovolím poprosiť o citlivý prístup,“ uviedol námestník krajského prokurátora Jaroslav Maček.

(lud)


Okolo výstavby megabaterkárne v Šuranoch je opäť rušno. Tentoraz sa proti nej pustili politici z KDH. Zástupca investora oponuje a tvrdí, že všetko je v poriadku a nič protizákonné robiť nebudú. Sú totiž pod drobnohľadom…
Prejsť na článok
Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok