Neďaleko Košíc našli v lese opitého muža so zbraňou. Tvrdil, že ho napadol medveď

Oznámenie, že človeka mal napadnúť medveď, preverovali policajti v sobotu v lesnom poraste pri obci Budimír v okrese Košice-okolie. V lese nájdený 34-ročný muž so zbraňou mal zranené koleno, neskôr mu v nemocnici zistili v tele 2,28 promile alkoholu.

medved5 Ilustračné foto: JS

„Prítomnosť ani výskyt medveďa spozorované ani zistené neboli,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Muž podľa hovorkyne v čase príchodu policajtov nejavil známky vedomia. „Osoba mala viditeľné zranenie v oblasti kolena a po poskytnutí predlekárskej prvej pomoci uviedla, že bola napadnutá medveďom. Keďže osoba javila známky požitia alkoholu a pri sebe mala zbraň, zbraň jej policajti predbežne zaistili a bude zaslaná na oddelenie zbraní a streliva,“ priblížila Ivanová.

Zraneného muža z ťažko prístupného terénu zniesli príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), nasledoval jeho transport do nemocnice.

Zásah hasičov a pátranie po stratenej a zranenej osobe v lese potvrdil aj košický krajský hovorca HaZZ Jozef Bálint. „Na mieste udalosti zasahovali piati príslušníci HaZZ s tromi kusmi hasičskej techniky a štyria členovia dobrovoľného hasičského zboru obce Budimír s dvomi kusmi techniky,“ uviedol.

Jedna vyhľadávacia skupina podľa neho začula výstrely. „Po príchode k zranenej osobe bola príslušníkmi HaZZ poskytnutá zranenej osobe predlekárska pomoc, následne osoba bola pomocou štvorkolky transportovaná z lesného porastu k sanitnému vozidlu HaZZ a prevezená na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ skonštatoval.

(tasr)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
V Nitre to opäť vrie. Dôvodom je nové sídlo Nitrianskeho samosprávneho kraja. Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte…
Prejsť na článok
Okolo výstavby megabaterkárne v Šuranoch je opäť rušno. Tentoraz sa proti nej pustili politici z KDH. Zástupca investora oponuje a tvrdí, že všetko je v poriadku a nič protizákonné robiť nebudú. Sú totiž pod drobnohľadom…
Prejsť na článok
Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok