Neuveriteľná politická dohoda, reagoval Fiala na rozhodnutie MV SR o Babišovi

Slovenské ministerstvo vnútra v pondelok oznámilo, že s Babišom v spore o ochranu osobnosti týkajúcom sa neoprávnenej evidencie vo zväzkoch bývalej ŠtB uzavrelo zmier. Petr Fiala si myslí, že Babiš sa pokúša ohýbať fakty.

Andrej Babiš politik, podnikatel, Petr Fiala, premiér, politik Andrej Babiš a Petr Fiala. Foto: Profimedia.sk

Za „absolútne neuveriteľnú politickú dohodu“ označil český premiér Petr Fiala oznámenie slovenského ministerstva vnútra o tom, že s českým opozičným politikom Andrejom Babišom uzavrelo zmier a jeho evidenciu vo zväzkoch bývalej Štátnej bezpečnosti (ŠtB) považuje za neoprávnenú.

Fiala najskôr reagoval na Babišov príspevok na sociálnej sieti X, v ktorom popieral predchádzajúce tvrdenia predsedu vlády. Politici sa týmto spôsobom počas pondelka na sociálnej sieti dohadovali o tom, kto z nich bol v minulosti za Green Deal alebo emisné povolenky či kto prehlboval závislosť Česka od Ruska.

„V jeho svete nie je zjavne podstatné, aká je pravda, ale ako fakty čo najviac zastrieť a ohnúť vo svoj prospech. Dnes oznámená absolútne neuveriteľná politická dohoda o jeho spolupráci s ŠtB, ktorú uzavrel so spriatelenými politikmi na Slovensku, je toho najnovším dôkazom,“ napísal Fiala.

(tasr)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
V Nitre to opäť vrie. Dôvodom je nové sídlo Nitrianskeho samosprávneho kraja. Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte…
Prejsť na článok
Okolo výstavby megabaterkárne v Šuranoch je opäť rušno. Tentoraz sa proti nej pustili politici z KDH. Zástupca investora oponuje a tvrdí, že všetko je v poriadku a nič protizákonné robiť nebudú. Sú totiž pod drobnohľadom…
Prejsť na článok
Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok