V trenčianskej nemocnici postavia psychosociálne centrum

Budova sa bude nachádzať v priestore medzi pavilónom interného oddelenia a centrálnym parkoviskom.

Návštevy v trenčianskej nemocnici sú opäť povolené. Nemocnica v Trenčíne. Foto: Tomáš Somr

Fakultná nemocnica (FN) Trenčín získala financie na nové psychosociálne centrum z Plánu obnovy a odolnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Holecová.

„Cieľom projektu je vybudovanie modernej a dostupnej starostlivosti o duševné zdravie – psychiatrickej a psychologickej zdravotnej sociálnej starostlivosti a posilnenie podpory duševného zdravia, vrátane prevencie vzniku porúch,“ uviedla hovorkyňa.

Celkové náklady na vybudovanie centra dosiahnu viac ako 630-tisíc eur. Finančné prostriedky vo výške viac ako 590-tisíc eur pôjdu na projekt z Plánu obnovy a odolnosti, takmer 40-tisíc eur dofinancuje FN Trenčín z vlastných zdrojov.

Dokončenie výstavby je plánované na august 2025. „Vzhľadom na umiestnenie bude v čase výstavby zredukovaný určitý počet parkovacích miest, preto prosíme pacientov a návštevníkov o pochopenie a trpezlivosť,“ doplnila Holecová.

(tasr)


Po rokoch by sa mali zmeniť rokovacie pravidlá parlamentu, niektoré sa sprísnia a pribudnú aj novinky. Očakávanie, že pomôžu zlepšiť politickú kultúru, sa zrejme nenaplní. Osobných útokov či „cirkusových vystúpení“ sa podľa všetkého parlament aj tak…
Prejsť na článok