Rusi prelomili ukrajinskú obrannú líniu pri Časov Jare

Pri kľúčovom meste v Doneckej oblasti intenzívne bojujú, Ozbrojené sily Ukrajiny (ZSU) však zatiaľ nehlásili stratu mesta, ubezpečil hovorca 24. mechanizovanej brigády kráľa Danyla Ivan Petryčak pre televíziu Telemaratón.

Ruskí vojaci pri Svatove. Zdroj: Twitter Ruskí vojaci na tanku. Zdroj: Twitter

„Bohužiaľ, nepriateľovi sa podarilo prelomiť našu obrannú líniu, ale o kritickom zlyhaní alebo strate Časov Jaru sa nehovorí. V súčasnosti prebiehajú intenzívne boje,“ citovali Petryčaka agentúra Interfax Ukrajina a portál Ukrajinská pravda.

„Cez deň je slnečno, ale v noci a večer prší, čo vytvára hustú hmlu. Okupanti opäť využili meniace sa počasie na prekročenie kanála. Ten je teraz zablokovaný a prebiehajú snahy o lokalizáciu situácie. Všetky sily brigády sa sústreďujú na zničenie nepriateľa v oblasti, kde je momentálne uväznený,“ vysvetlil.

Situácia na úseku frontu, ktorý má na starosti brigáda kráľa Danyla, je naďalej kritická, opísal Petryčak. Rusi podľa neho počtom výrazne prevyšujú ukrajinské sily a aktívne sa snažia prelomiť obrannú líniu.

(sab)


Najnovšie dáta k deficitu verejných financií, ktoré zverejnil v pondelok Štatistický úrad SR, hovoria jasne. Konsolidácia bola a ostáva témou číslo jedna.
Prejsť na článok
Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rodičovský dôchodok čelil útoku krátko po nástupe novej vlády. Zdroje sa už vtedy hľadali v takzvanej asignačnej dani, za čo sa na ministra práce Erika Tomáša valila z viacerých strán ostrá kritika. Táto renta nakoniec…
Prejsť na článok
Po rokoch by sa mali zmeniť rokovacie pravidlá parlamentu, niektoré sa sprísnia a pribudnú aj novinky. Očakávanie, že pomôžu zlepšiť politickú kultúru, sa zrejme nenaplní. Osobných útokov či „cirkusových vystúpení“ sa podľa všetkého parlament aj tak…
Prejsť na článok