V prípade drogovej kauzy dostali dvaja obžalovaní šesťročný trest väzenia

Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) uložil v pondelok (21. 10.) Tomášovi B. a Michalovi G. pre rozsiahlu drogovú trestnú činnosť trest väzenia v trvaní šesť rokov a sedem mesiacov.

special,sud Ilustračná snímka. Špecializovaný trestný súd Banská Bystrica. Foto: Mário Kaprálik

Rozsudok nie je právoplatný, procesné strany si ponechali lehotu. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Súd oboch obžalovaných zaradil do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Takisto im uložil trest prepadnutia veci a ochranný dohľad na dva roky.

Proces so zločineckou skupinou obžalovanou z rozsiahlej drogovej trestnej činnosti sa začal začiatkom októbra. Celkovo v ňom obžalovali päť ľudí. Tým, že na prvom pojednávaní Tomáš B. a Michal G. priznali vinu, dokazovanie sa v ich prípade vykonávalo iba o výroku o treste. Sudca ich zároveň vyčlenil na samostatné konanie.

Podľa prokuratúry mali obžalovaní pašovať približne 2,7 tony kokaínu a 3,48 tony hašišu na územie SR a následne distribuovať tieto drogy do rôznych krajín Európy. Činnosť mali vykonávať ako zločinecká skupina. Drogy mali prepravovať „sofistikovanou“ formou a ukrývať v žulových doskách alebo v iných produktoch, ktoré mohli budiť dojem legálneho obchodu.

(tasr)


Najnovšie dáta k deficitu verejných financií, ktoré zverejnil v pondelok Štatistický úrad SR, hovoria jasne. Konsolidácia bola a ostáva témou číslo jedna.
Prejsť na článok
Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rodičovský dôchodok čelil útoku krátko po nástupe novej vlády. Zdroje sa už vtedy hľadali v takzvanej asignačnej dani, za čo sa na ministra práce Erika Tomáša valila z viacerých strán ostrá kritika. Táto renta nakoniec…
Prejsť na článok
Po rokoch by sa mali zmeniť rokovacie pravidlá parlamentu, niektoré sa sprísnia a pribudnú aj novinky. Očakávanie, že pomôžu zlepšiť politickú kultúru, sa zrejme nenaplní. Osobných útokov či „cirkusových vystúpení“ sa podľa všetkého parlament aj tak…
Prejsť na článok