V nemeckej pizzerii podávali jedlá s obsahom kokaínu

Polícia v Nemecku tvrdí, že po tipe zo začiatku tohto roka zadržala vedúceho reštaurácie, ktorá do jedla pridávala kokaín.

pizza-g97c547660_1920 Pizza Margherita. Foto: Pixabay.com

Polícia informovala, že reštaurácia v nemeckom Düsseldorfe pridávala drogu do jedla, keď si zákazníci vyžiadali položku číslo 40 v jedálnom lístku. Nie je známe, koľko si pizzeria za špeciálnu objednávku účtovala.

„Bola to jedna z najpredávanejších pízz,“ povedal riaditeľ miestnej kriminálky Michael Graf von Moltke. Dodal, že polícia dostala prvý tip od potravinových inšpektorov v marci.

Keď príslušníci protidrogového oddelenia začali reštauráciu pozorovať, zazvonili v byte vedúceho reštaurácie. Ten potom podľa düsseldorfskej polície vyhodil z okna vrecko s drogami, ktoré padlo priamo do náručia policajtov.

Polícia objavila 1,6 kilogramu kokaínu, 40 gramov marihuany a 268-tisíc eur v hotovosti. Tridsaťšesťročného manažéra následne policajti zadržali.

(mja)


Vládna moc sa rozhodla regulovať novinársku obec novými pravidlami, ako zavedením určitého typu vzdelania pre novinárov a vytvorením mediálneho úradu. Tieto legislatívne zásahy nielenže nič nevyriešia, ale aj môžu byť v rozpore s európskym právom.…
Prejsť na článok
Najnovšie dáta k deficitu verejných financií, ktoré zverejnil v pondelok Štatistický úrad SR, hovoria jasne. Konsolidácia bola a ostáva témou číslo jedna.
Prejsť na článok
Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rodičovský dôchodok čelil útoku krátko po nástupe novej vlády. Zdroje sa už vtedy hľadali v takzvanej asignačnej dani, za čo sa na ministra práce Erika Tomáša valila z viacerých strán ostrá kritika. Táto renta nakoniec…
Prejsť na článok
Po rokoch by sa mali zmeniť rokovacie pravidlá parlamentu, niektoré sa sprísnia a pribudnú aj novinky. Očakávanie, že pomôžu zlepšiť politickú kultúru, sa zrejme nenaplní. Osobných útokov či „cirkusových vystúpení“ sa podľa všetkého parlament aj tak…
Prejsť na článok