Volodin žiada vydanie bývalého Putinovho poradcu

Anatolij Čubajs pôsobil ako vyslanec Kremľa pre klímu pred tým, ako zo svojej funkcie odišiel a opustil Rusko krátko po napadnutí Ukrajiny vo februári 2022.

CHUBAIS portret zah pol eko Anatolij Čubajs (AP FOTO/Jerome Delay)

Predseda ruskej Štátnej dumy Vjačeslav Volodin v stredu vyzval na vydanie bývalého Putinovho poradcu Anatolija Čubajsa pre obvinenia z korupcie.

Prezident Vladimir Putin predtým naznačil, že Čubajs utiekol z krajiny, aby sa vyhol možnému trestnému stíhaniu v súvislosti s finančnými nezrovnalosťami v štátnej korporácii Rosnano, ktorú viedol viac ako desať rokov.

Počas stredajšieho zasadnutia dolnej komory Štátnej dumy Volodin tvrdil, že Čubajs a ďalší reformátori sa počas postsovietskych trhových reforiem zapojili do korupcie, podľa neho si „naplnili vrecká a nakúpili nehnuteľnosti v zahraničí“.

„Nazvime veci pravým menom. Kde je Čubajs? Zoberte ho a vydajte,“ povedal predseda parlamentu na televíznom zasadnutí.

(mja)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok