Ministerstvo investícií rozdelí 18 miliónov eur

Finančná čiastka má podporiť obnovu a rozvoj schátraných areálov a výskumu.

peniaze Ilustračný obrázok: Pexels.com

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR vyhlásilo dve nové výzvy z Fondu na spravodlivú transformáciu. Viac ako 18 miliónov eur má pomôcť s obnovou a zmenou využitia schátraných priemyselných areálov (brownfieldov) či podporou a rozvojom výskumu, vývoja a inovácií. Informoval o tom v piatok odbor komunikácie rezortu.

„Fond na spravodlivú transformáciu pomáha regiónom postihnutým ekonomickými zmenami v dôsledku prechodu na zelenú ekonomiku,“ uviedol štátny tajomník rezortu Michal Kaliňák.

Prvá výzva v hodnote päť miliónov eur je podľa rezortu určená pre okresy Prievidza a Partizánske. Druhá výzva za viac ako 13 miliónov eur je určená pre hornú Nitru, Banskobystrický kraj a Košický kraj.

Do výzvy sa môžu zapojiť samosprávy, subjekty štátnej správy, verejné výskumné inštitúcie, súkromný sektor a mimovládne organizácie.

(tasr)


Vládna moc sa rozhodla regulovať novinársku obec novými pravidlami, ako zavedením určitého typu vzdelania pre novinárov a vytvorením mediálneho úradu. Tieto legislatívne zásahy nielenže nič nevyriešia, ale aj môžu byť v rozpore s európskym právom.…
Prejsť na článok
Najnovšie dáta k deficitu verejných financií, ktoré zverejnil v pondelok Štatistický úrad SR, hovoria jasne. Konsolidácia bola a ostáva témou číslo jedna.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Pacienti…
Prejsť na článok