Exšéf odboru Národnej banky dostal podmienku. Známy je z kauzy poisťovne Rapid Life

Ako verejný činiteľ v súvislosti s obstarávaním veci všeobecného záujmu Ivan Barri priamo pre seba žiadal a prijal úplatok.

Zásah kukláèov v košickej poisovni Rapid Life Sídlo poisťovne Rapid Life v Košiciach. Foto: František Iván/TASR

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) ho odsúdil ho na podmienečný trest. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. „Rozsudok nie je právoplatný, procesné strany sa vyjadria v zákonnej lehote,“ dodala.

Za pokračujúci zločin prijímania úplatku obžalovaného súd odsúdil na trest odňatia slobody vo výmere 18 mesiacov a 13 dní. Výkon uloženého trestu mu podmienečne odložil a určil skúšobnú dobu 24 mesiacov. Zároveň mu uložil peňažný trest 5-tisíc eur. Pre prípad úmyselného zmarenia výkonu peňažného trestu dostal náhradný trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov.

Obžaloba sa týkala údajného úplatku súvisiaceho s nariadením nútenej správy nad životnou poisťovňou Rapid Life. Ivan Barri pôsobil v Národnej banke Slovenska ako generálny riaditeľ odboru dohľadu nad trhom cenných papierov, poisťovníctvom a dôchodkovým sporením.

(tasr)


Súdny dvor EÚ vydal rozsudok, ktorý upravuje podmienky vniknutia štátnych orgánov do mobilného telefónu počas trestného stíhania. Toto rozhodnutie bude mať značný vplyv na to, ako budú súdy posudzovať dôkazy z Threemy vo veci vraždy…
Prejsť na článok
Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok